One hell of a weekend! :)

Het was me weer wat dit weekend!
Vrijdag vertrekken richting Cuenca! Normaal ging er mij iemand naar de terminal voeren, maar inderdaad dat ging niet door. Platte band. Ik heb dan toch nog een taxi moeten bellen om te vertrekken.
In de terminal moest ik 40 minuten wachten tot de bus naar Cuenca er was. Iedereen stond mij natuurlijk aan te kijken alsof ik van een andere planeet kwam. Iedereen kwam me ook vragen of ik wel juist stond.. Ik mag nu nog niet van hier zijn, lezen kan ik  nog steeds.
Tegen half 11 was ik dan eindelijk bij Loeka op haar appartementje! Echt mooi zeg, mooier dan waar we hier zitten in ESPOL en veel groter! Dit is effectief zijn geld waard! Loeka was om pizza geweest, en met een mojito’ke erbij was het tijd om bij te kletsen! We hadden alletwee een beetje een rotweek achter de rug, en in België zijn er niet echt mensen die dat verstaan. Wij zitten beiden in hetzelfde schuitje en verstaan mekaar dan ook perfect!
Na het eten gingen we maar slapen, ja hoor, we hebben zeker nog een uur liggen kletsen! Haha, veel te vertellen! Ja ik was content Loeka te zien! Het is lang geleden dat ik nog eens iemand gehad heb waarmee ik zo kon praten!

De volgende morgen had ik eerst een skypedate met het thuisfront. Het was alweer even geleden dat ik pepe en bomma nog eens gezien had, en zij waren ook content om mij te zien. Al vond ik het minder dat ze taarten voor de webcam aan het tonen waren, remember, ik zit in Ecuador en ik mis normale Belgische dingen!
Gelukkig was er bij Loeka een bakkerij in de buurt en konden we een pistoletje gaan halen om te eten! Jummie!
Nadien trokken we naar de terminal om een bus naar de Valley te nemen, het zou daar veel warmer zijn dan in Cuenca. Eerst zien en geloven.. Maar effectief! Het was er veel warmer! Shortjes weer zelfs!

Image
Na daar lekker gegeten te hebben, gingen we naar Giron! We waren aan het wachten op een bus, samen met nog een andere mevrouw toen een taxi ons wou meevoeren naar daar. Hij moest toch terug naar Cuenca en kon dan beter nog maar een centje verdienen. Onderweg pikten we nog een oud vrouwtje op en man, wat een babbelaar. Ze bleef maar tetteren in het Spaans, ik denk dat ze aan het preken was of zo.. Ik heb me kapot gelachen, ook al wist ik niet wat ze allemaal zei!

Image

We wisten dat we vanuit Giron naar watervallen konden gaan kijken. Enige probleem, we wisten de naam niet meer en we wisten ook het woord waterval niet meer in het Spaans.. Loeka gebruikte hand en agua en de mevrouw verstond haar : CASCADA. De naam van de waterval is El Chorro.

Prachtig! En perfect om helemaal tot rust te komen!

Image

Ik ben ook nog nooit zo dicht bij een waterval geweest. Op het brugje, werd het water gewoon in je gezicht geblazen, maar een zalig gevoel!
We konden ook naar de top klimmen. Door het water van de waterval lag er enorm veel modder! Gelukkig had ik goeie stapschoenen aan, dus ik kon de tocht vervolledigen. Loeka slierde constant weg, dus ze besloot maar te wachten!

Image
Boven kon je de top van de waterval zien! Geef mij maar het brugje, een veel beter gevoel! De weg naar beneden was dan ook alweer niet zo eenvoudig.. Gelukkig ben ik niet gevallen, maar het scheelde niet veel! :p

Image

Eens terug beneden, kregen we een rit naar het stadje door een ‘local’. En van daaruit namen we terug de bus naar Cuenca. Een tof dagje, maar lastig!
Loeka en ik hadden nog onze film van 2 weken terug uit te kijken en dat gecombineerd met een mojito’ke en een guacamoleke, maakte het alweer gezellig!
Na onze film kletsten we nog wat verder, en Loeka liet me kennismaken met haar vrienden! Ik kreeg foto’s van allerlei toffe feestjes en momenten te zien!
Dat maakt me stiekem wel een beetje jaloers! Zij heeft echt veel vrienden en iedereen vraagt wanneer ze terugkomt om zo snel mogelijk af te spreken.
Aan mij heeft er welgeteld 1 iemand van mijn vrienden gevraagd wanneer ik terugkom.. Ik hoor ze het zo nog allemaal zeggen : ja en we gaan dan skypen als we allemaal samen zitten.. Ik had er goeie moed in, maar niet dus.
We zullen wel weer zien als ik terug ben, maar had eigenlijk na vorige zomer alweer beter moeten weten 🙂 Ik weet wel zeker dat ik er hier na Ecuador een heel goed vriendinnetje bij heb!
Soit gelukkig is er de familie nog! En die hoor ik allemaal veel! Ik vind het echt jammer dat ik vorig weekend het Blockskes weekend heb moeten missen, ik zal er volgend jaar dan ook dubbel van genieten! 🙂

’s Avonds waren we door collega’s van Loeka uitgenodigd op een mini-festival in Cuenca! Wat een leuk sfeertje hing er daar! Een beetje zoals de kermis bij ons, suikerspin, schietkraam.. Ja echt plezant!

10171649_294939127322618_2011447926_n

In de highlands hebben ze de gewoonte om cavia’s te eten, echt vies om te zien. Ik werd er echt misselijk van ekkie!

Image

Diana en Jessy lieten ons ook een typisch drankje drinken! Canelazo. Water met zhumir (lokale alcohol), ananas, perziken en nog wat andere dingen, aja en kaneel ook, dat smaakte je goed. Ze drinken dat ook warm en ik moet zeggen echt wel lekker, maar heel straf! Je hebt er niet veel van nodig vooraleer je op je hoofd zou staan!

Image

 

Zoals je wel kan verwachten in Ecuador, was er een probleem met de elektriciteit. Gevolg : geen muziek meer en geen show meer. Ze besloten dan maar het vuurwerk al af te schieten!

Toch grappig! Ik voelde me ook terug als een reus. Werkelijk IEDEREEN was kleiner dan mij, ik kon over iedereen heen kijken!

Tegen 23u besloten Loeka en ik toch maar naar huis te gaan, het was koud en alweer een lange dag voor ons geweest!

 

De volgende dag vertrokken we vol goede moed naar de terminal om de bus naar Cajas te nemen. Het madammetje vertelde ons dat het niet mogelijk was op zondag. Wij dan maar ons plan B een wafel gaan eten! (Strak plan, niet 😉 )

IMG_5015

Na onze heerlijke wafel en een babbeltje met Jan, vertrokken we naar de kathedraal

IMG_5054

We waren er vorige week al in en rond geweest, maar nog niet op de top!

 

Beetje een tegenvaller eigenlijk. Ik had een supermooi uitzicht verwacht, en wel ja.. Er was een uitzicht, maar niet zo fantastisch mooi!

IMG_5039

Nadien gingen we nog iets eten en dan was het tijd voor mij om naar Guayaquil te vertrekken.

De rij om de door het draaihek te gaan naar de bus, was enorm!
Ik moest echter erdoor want mijn bus vertrok, dus efkes voorsteken en hop de bus op.

Daar begon al het 1e probleem. Blijkbaar was er nog iemand met hetzelfde stoelnummer als mij, ik ben wel 10 keer van plaats moeten veranderen en had geluk dat er een papa zijn dochter op de schoot wou nemen of ik had zelfs niet kunnen zitten.

Op het gemakje reed de bus 2uur door. Tot we plots aan het checkpoint voor naar Guayaquil te rijden kwamen. Niemand mocht passeren.. Dus besloot onze bus maar terug te draaien richting Cuenca (waarom? voor mij nog steeds een grote vraag). Eenmaal dat we een half uur terug gereden hadden, besloot hij maar terug te draaien en terug naar het checkpoint te rijden. Ik heb echt voor mijn leven gevreesd.. De plaats waar de bus draaide, had hij eigenlijk totaal geen plaats om te draaien, hij moest zelfs moeite doen om terug uit de diepe put te geraken waarin hij was gereden.

IMG_5063

Eens aan het checkpoint (de enige manier om in Guayaquil te geraken) zei de buschauffeur, stap maar allemaal uit en wandel naar de andere kant.  Daar zullen bussen staan die ook niet doorkunnen en we zullen wisselen van passagiers. Klonk logisch vond ik (ik met mijn beste Spaans had toch mooi alles verstaan). Dus begon ik aan de tocht naar de andere kant, ik had een beetje het gevoel dat ik de grens van Egypte naar Israël moest oversteken.

Het enige wat mij een beetje afschrikte was dat ik daar helemaal alleen liep. De meesten waren met 2 of meer, maar ik liep daar mooi met mijn rugzakje.

Eens het checkpoint gepasseerd was er niets te zien.. Enkel mensen die op straat liepen. Wel schrijnend.. oude mensen, mensen met kinderen.. Ja erg om te zien en in zo’n hitte bah!

Anderhalf uur heb ik ergens in Ecuador rondgelopen op straat.. Batterij van mijn gsm bijna plat, niemand die ik kon contacteren… Echt de hel! Voor mij liep een hoopje jongeren. Ze leken mij nogal betrouwbaar dus vroeg ik of ik gewoon bij hen mocht lopen. Op die manier liep ik daar toch niet helemaal alleen, en voelde ik me toch net iets veiliger.

IMG_5080

Ik had soms het gevoel dat we aan het vluchten waren van iets wreed. Er was ook paniek onder de mensen, we hebben zeker een uur gestapt voor we terug bussen en beschaving zagen.

Op een gegeven moment kwamen we aan een brug. Er stond hier massaal politie.. Eerst had ik nog niet door wat het probleem was, maar toen ik naar het water keek snapte ik het. Het water stond zo hoog, dat er bijna een overstroming was. Gevolg : er mocht geen enkel auto, camion of bus over de brug. En iedereen stond dus stil! De hel! Van overal kwamen ook mensen gelopen met vragen, maar niemand die antwoorden kon geven precies…

IMG_5071

Na nog eens een goed half uur wandelen, was er plots een bus die hem draaide op het midden van de weg. En hij reed terug naar Guayaquil, we moesten natuurlijk wel weer betalen, maar dat kon me toch wel even niets schelen, ik was al blij op een bus naar Guayaquil te zitten.

Ja, echt een wrede ervaring.. Ik mag dan onderweg wel door kleine dorpjes gelopen zijn, dat anderhalf uur niet weten waar je gaat uitkomen, nee dat was echt de hel!

IMG_5086

Eenmaal in de terminal nam ik een taxi naar huis! En ja inderdaad ook daar nog eens miserie mee gehad. De man zei 7 dollar, ik zei ok, 7 dollar is de normale prijs. Komen we aan mijn huis zegt hij, ja tis 8 dollar. Ik zeg nee.. Seg als iedereen elke keer een dollar meer zou vragen, tzou schoon zijn. Heb me in mijn beste Spaans daar eens boos gemaakt en ik heb toch gewonnen! 7 dollar it was!

Ik heb nu zo’n beetje het gevoel dat de busrit een voorbode voor deze week was :/
Mijn computer crasht om de 5 minuten.. Zo kan ik dus helemaal niet werken, geen idee hoe ik dat ga oplossen, maar ik heb mijn computer echt broodnodig. Daarnaast is nu ook de GC-MS nog is beginnen flippen. Ik ben al van 7u45 op CIBE deze morgen, want ik dacht ga eens goed doorwerken zodat mijn stalen afgeraken deze week! Er zijn immers maar 4 weken meer.
Ja vergeet het dus maar, GC-MS wil niet mee.. pff en zo is het elke dag wel weer wat.. Ik hoop maar dat ik alles nog rondkrijg voor ik hier vertrek. Hopen maar zeker..

Gisteren alvast spaghettisaus voor de rest van de week gemaakt!

IMG_5168

Op die manier kan ik hier lang doorwerken en kan ik thuis aan mijn thesis schrijven. Want als ik hier weg ben, wil ik dat alles zo goed als af is. Thuis is het immers terug tijd om centjes te gaan verdienen en veel thesissen zal er dan niet van in huis komen.

 

Bye bye iedereen! Hopelijk de volgende keer met beter nieuws!

-L-

Advertenties

4 Comments

  1. je verhaal doet me vaak rillen zenne meiske – wat een belevenis daar zeg doorspekt met prachtige natuurbeelden.

    • Ja, het is toch weer wat anders.. Kheb het hier al al gehad :p Kdenk dat ze thuis ook blij zijn als ze die dingen pas achteraf lezen!
      Nog een goeie maand! En ik kan frietjes eten! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s