El CIBE!

Deze nacht niet te veel geslapen, zal wel een beetje stress zijn waarschijnlijk. Ik sta ondertussen al vol met muggenbeten; mijn rug, armen, voeten, zelfs op de onderkant van mijn voet 😦 Smeren maar! Om 9u moest ik in het CIBE zijn. 5 minuutjes wandelen en ik ben er al! Ik moest mij aanmelden en daar bleek dat Prof. Cevallos er nog niet was. Het ging nog wel een uurtje duren. Ik kan maar al beter gewoon worden aan de Ecuadoriaanse tijd. GEDULD is hier een woord dat al veel bij mij is opgekomen. Toen Dr. Peralta toekwam zocht ze al snel iemand die mij kon rondleiden. Het meisje (ik ben haar naam vergeten, zoveel mensen ontmoet vandaag) leidde me rond in heel de CIBE. Overal handjes schudden, kussen geven.. Heel veel namen om te onthouden, maar dat zal vandaag allemaal niet lukken. Ik stond echt te kijken van het materiaal dat er voor handen was. Een capillair elektroforese toestel, 3 PCR toestellen, centrifuges, GC-MS,… en dan heb ik waarschijnlijk nog niet alles gezien. Ik werd wel overal met open armen ontvangen. Er konden zelfs grapjes vanaf, want één van de profs vond dat ik tijdens mijn stage ook wel salsa moest leren, we gingen de uren wel inplannen! :p Tegen 10 u was Mr. Cevallos er. We overliepen nog eens kort wat er allemaal van mij verwacht werd. Morgen mag ik al mee op fieldtrip. We gaan op een cacaoplantage bonen gaan halen. Het zal mijn taak zijn alle verschillende samples te extraheren en dan via GC-MS (gaschromatografie-massaspectrometrie) de verschillende componenten die aanwezig zijn te bepalen. Daaruit moeten we dan halen welke componenten zo belangrijk zijn voor de goede kwaliteit en de goede smaak van de bonen. Eens die gevonden zijn, kan bepaald worden welke test gedaan moet worden om na te gaan of het goede of slechte kwaliteit is. Na de middag werd ik door Cristina ingewijd in het lab. Zij is specialist in alles wat met metabolimics te maken heeft. Vooraleer ik kan beginnen met mijn experimenten is het natuurlijk de bedoeling een basis te hebben van de verschillende technieken. Ik krijg hier ook de kans om echt veel bij te leren. Zo heeft iedereen zijn specialiteit en op de momenten dat ik moet wachten, mag ik hier en daar meewerken zodat ik ook andere technieken kan leren!

Tegen half 5 zat mijn dag er op en Loeka en ik besloten nog ergens naar toe te gaan. Simon Bolivar, één van de grootste boulevard van Guayaquil en op 13 km van ESPOL.

FANTASTISCH mooi! En het begon al wat te schemeren, dus eens de lichtjes aangingen ging het nog mooier zijn! We wandelden de boulevard volledig af, langs de rivier. De rivier is echt wel heel vuil, ik zou er niet in willen zwemmen!
In de verte zagen we een kerk staan, we dachten laten we daar heen gaan.. Niets aan de hand, totdat we binnen waren. Er kwam plots een madam naar ons en ze jaagde ons naar buiten, paar keer teken geven met haar hand en weg moesten we. Beetje later de politie.. Of ze ons nu kwamen waarschuwen voor dieven of ze wouden ons echt weg.. We weten het niet en zullen het waarschijnlijk ook nooit weten.

Nu terug in mijn kamer! Laatste woorden hier schrijven, nog wat aan mijn thesis prutsen en mijn bed in. Het is hier nog maar kwart voor 9 en ben alweer doodop! Morgen om 6u komen ze mij al halen (ale dat hoop ik toch)!

Sweet dreams!

-L-

PS. de foto’s volgen later, maar het internet doet een beetje vervelend!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s