Zalig dagje vrij! 28-07

Gisteren was fantastisch! Tegen half 9 opgestaan om op het gemakske te ontbijten, een omeletje een toastje, een pannenkoekje! Tegen half 10 Candy dan ook wakker gemaakt zodat we rond 10 u naar het strand konden vertrekken. Het strand hier een beetje verder is helemaal verlaten, als wij daar zijn zijn we daar ook helemaal alleen. Zaaalig! Een uurtje of 3 in de zon gelegen om daarna snel iets te eten, een doucheke te pakken en te vertrekken richting Houmt Souk. Onder de weg stoppen aan de oudste synagoge ter wereld. Die staat hier op Djerba. We mochten binnen, maar moesten een lange rok aandoen en ons hoofd bedekken. Respect hebben voor een andere cultuur is wel heel belangrijk. De synagoge was enorm mooi vanbinnen. Alles was met blauw gedaan, net als de huizen in de buurt, blauw en wit. Waarom weet ik niet. In de synagoge zelf was er een oude meneer die constant zat te bidden, in een taaltje waar ik helemaal niets van verstond. Na een half uurtje, keerden we terug naar onze taxi. De man was zo vriendelijk om op ons te wachten, maar toch zijn teller af te zetten. Nadien bracht hij ons naar het Spaanse fort, jammer genoeg is het gesloten op zondag, we zullen dus nog eens moeten terugkeren. Daarna vroegen we hem om ons naar het centrum van Houmt Souk te brengen. Daar net uit de taxi gestapt kwam er al iemand naar ons, heej cv, ik werk bij jullie in het hotel ( geloof mij ik had hem nog nooit gezien) en Candy kende hem inderdaad. Hij nam ons mee naar een winkel, van zijn vriend natuurlijk. En probeerde ins iets te laten kopen. Candy zocht nog iets voor een baby dus haalde hij alles tevoorschijn. Maar de Tunesische babykleedjes zijn echt wel mega schattig! Maar wel duur, hij vroeg 83dinar voor 2 kleedjes. Uiteindelijk heeft Candy 25 betaald, mooi volgehouden denk ik dan! Nadien was het tijd om een terrasje op te zoeken en een fruitsapje te drinken. Nog een shopke doen daarna, een handtas kopen om dan op zoek te gaan naar iets om te eten. We hadden een beetje schrik want met de Ramadam is het moeilijk om ergens eten te vinden, maar we hadden geluk. Er was een klein restaurantje Les Palmiers waar we konden eten. Eerst iets typisch Tunesisch en dan een stukje kip! Mmmm de bric was echt superlekker, neg als de kip. Lang geleden dat we zo lekker gegeten hebben en dat voor maar4 euro.
Na ons heerlijke avondeten was het tijd om terug op zoek te gaan naar een taxi, want we hadden nog met Hannen afgesproken om iets te gaan drinken. Zo gezegd zo gedaan, terug in het hotel vertrokken we terug naar Midoun. Daar gingen we langs alle winkeltjes, zeker dat ik nog eens kom shoppen vooraleer ik vertrek! Wel keivuil in één van de winkeltjes zat een kakkerlak tussen de kledij, ik begon bijna te roepen..
Na een beetje shoppen nog iets gedronken en gegeten en tegen dan was het tijd om terug te keren. Het was middernacht en tijd om te slapen, vandaag moet er immers terug gewerkt worden!

L.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s